Yhteistyökumppanimme


Ruotsalainen Svartzonkerin huippusuosittu kalastusmerkki on myös Fishing Lordsin kalastusmatkoilla mukana. Käytämme erityisesti McRubber ja Big McRubber nimisiä kalajigejä, jotka ovat tarkoitettu hauenkalastukseen. Fishing Lords hoitaa myös Svartzonkerin McRubber tuoteperheen maahantuontia Suomeen. 


Kuusamon Uistin on Suomen suurin metalliuistimien valmistaja. Kalastusopaskäytössä kaksi viehettä sieltä nousee yli muiden: Helmi Räsänen ja Professori ovat hauelle toimivia lusikkauistimia koko avovesikauden. Monien oppaiden mielestä "merikoon" Räsänen 90 mm on yksi parhaimmista opasvieheistä. Aloitteleva kalastaja pääsee sillä hetkessä saaliin makuun. Myös kokenut kalastaja pitää siitä. Kalastamme sillä haukia, mutta joskus iso ahvenkin ottaa siihen. Räsänen kestää nopeaa kelausta, ja toisaalta se ui myös hitaalla uitolla. Siksi se sopii koko avovesikauden vieheeksi. Monen oppaan suosikkiväri on ahvenväri. Meritaimenen kalastuksessa käytämme mm. Kuusamon Kruunua ja Taimenta. Pilkkikalastuksessa - niin kirjolohien kuin ahvenien narrauksessa meillä on Kuusamon morrit olleet kovassa käytössä. Pienikokoisilla volframi-morreilla saalisvarmuus on hyvä, vaikka syönti olisi kehno.


Haikon Kartano Porvoossa on yhteistyökumppanimme, jonta kautta onnistuu korkeatasoinen majoitus ja ruokapalvelut. Pääsemme veneillä kätevästi Haikon rantaan. Haikossa kalastuksen jälkeen odottaa mukavat löylyt tupasaunalla, tai reissun jälkeen voi käydä virkistäytymässä kylpylässä. Kalastuksen lisäksi järjestämme monia muita ulkoilma-aktiviteetteja Haikon Kartanon isossa puistossa. Erityismainintana voisi sanoa, että Kartanon tiloissa on todella upeat tilat pokeri-illanviettoon. Haikko on viihtyisä kokous- tai virkistyspäivän viettopaikka. Kysy meiltä tai Haikon myyntipalvelusta lisää!


Useissa meidän veneissä käytämme Mercuryn perämoottoreita. Käytössämme on mm. Verado 150 hv moottori. Kalastusopastoiminnassa arvostamme siinä moottorissa kiihtyvyyttä ja käyttömukavuutta. Suurellakin lastilla oleva vene nousee hetkessä liukuun. Kaukohallintalaitteet ovat sähkökäyttöisiä perinteisen  mekaanisen sijasta. Se helpottaa veneen käsittelyä vaativassa opastyössä.


Finlandia Uistimen klassikot Nils Master ja Bete -vieheet viuhuvat asiakkaiden siimojen päissä. Erityisiä suosikkeja oppailla on Bete Krokodil ja Turku Spoon. Vuonna 2011 asiakas sai yrityksemme historian suurimman ahvenen Krokodil-lusikalla. Sillä oli painoa yli 1300g. Turku Spoon lusikkauistin on pelastanut monen keskikesän kalastusretken. Sillä saa kalaa koko avovesiajan, mutta Tammisaaren vesillä se on havaittu olevan erityisen hyvä heinäkuun aikaan. Väreinä ahven ja tietysti sininen. Nils Master vieheet ovat suosittuja myös. Dart Master jerkit ovat monen jerkki-oppaan suosikkeja. Niitä kiitellään helppouittoisuudesta.


Kalastustarvikeliike Wobbleri Helsingistä toimii välineiden hankintapaikkana meille. Liike on keskittynyt erityisesti merikalastukseen, mikä sopii meille, sillä suurin osa kalastusmatkoistamme tapahtuu merialueella. Liikkeessä törmää usein ensimmäisenä hauen kalastuksen uutuustuotteisiin. Oppaamme käyvät vaihtamassa liikeen henkilökunnan kanssa kuulumisia kalastustantereelta.


Käytössämme on useampi Silver Eagle vene. Kestävä alumiinirunko ja veneen merikelpoisuus ovat olleet valintakriteeteitä. Veneisiin mahtuu jopa viisi henkilöä kalastamaan kalastusoppaan lisäksi. Veneet ovat sisältä lasikuitua ja niiden tilaratkaisut ovat kalastajille hyvin sopivia. Kalastusopastoiminnassa mukana kulkee paljon tavaraa turvallisuusvälineistä retkieväisiin. Veneissä on hyvät säilytystilat niitä varten.


Wake on suomalainen kalastusvälinemerkki, joka alta löytää mm. jigikalastusvälineitä. Kalastusoppaidemme käytössä on Waken jigejä - ahvenelle ja kuhalle. Waken tunnetaan aktiivisten jigikalastajien keskuudessa. Lisäksi Wakella on erilaisia viehelaukkuja ja uistinrasioita, jotka ovat ahkerassa käytössä kalavesillä. Wake edustaa myös suomalaista Jig-Wobbler-viehettä. Se on ainutlaatuinen viehemaailmassa, sillä siinä yhdistyy jigin ja vaapun ominaisuudet. Niitäkin saatat nähdä kalastusoppaiden pakissa ja pääset kokeilemaan, miten kala siihen ottaa!

 

Pieni Koivusaari on ihastuttava huvilasaari Helsingin saaristossa Marjaniemen edustalla. Se on hehtaarin kokoinen saari, jossa vanhat ja tyylikkäät tilat toimivat erilaisten tapahtumien järjestämispaikkana. Saaressa on majoitusmahdollisuus 12 henkilölle ja upea rantasauna. Tämä on hyvä valinta vaativalle asiakkaalle, joka haluaa lomailla tai pitää tilaisuuden lähellä Helsinkiä. Mantere on vain 200 metrin päässä saaresta. Katso lisää: PieniKoivusaari.com

Lisää kumppaneita:

Hotelli Korpilampi - www.korpilampi.fi
Hangon Auto ja Venetalo - www.hav.fi
Rymaco - www.rymaco.fi
Tracker-veneet - www.flmarine.fi
Hybrida vieheet - www.hybridalures.com

Kuusamon Räsänen