Meritaimenen rannalta kalastus

100 eur / hlö alv 0%, (124 eur / hlö sis. alv) minimilaskutus 4 hlöä

Meritaimen on yksi halutuimpia saaliskalojamme. Se on usein myös haastava saavuttaa. Voimakkaana kalana mitat täyttävä taimen siiman päässä tuottaa ikimuistoisen elämyksen perhokalastajalle. Parhaita aikoja ovat kevät ja syksy, mutta niillä paikoilla, joille jäätä ei tule, on kalastus ja saaliin saaminen mahdollista läpi vuoden. Keväisin ja syksyisin taimenen voi tavoittaa myös matalilta rannoilta. Rakkoleväpohja, isoja pintakiviä, hiekkapohja sekä niemen kärjet luovat edellytykset taimenen viihtyä.

Varsinkin keväisin matalahkot lahdet, joissa vesi pysyy hieman lämpimämpänä / lämpeää auringon lämmittäessä tai niihin tulee lämpimämpää vettä tuulen osuessa sopivasti (ideaali vedenlämpö +8). Hyvä taimenkeli on utuinen ja sateentihkuinen. Usein myös sanotaan, että ensilumi tuo taimenet  matalaan. Päivät parin tuulisen päivän jälkeen, kun tuuli on kääntynyt länteen, ovat huippupäiviä taimenen kalastuksessa.

Kalastus tapahtuu toiveiden mukaan joko perhokalastusvälinein tai normaalein heittokalastusvälinein. Molemmat kalastusmuodot ovat yhtä hyviä. Perhokalastus vaatii kuitenkin jonkin verran aikaisempaa kokemusta, joten suosittelemme uistinkalastusvälineitä, jos et ole kokenut perhokalastaja.

Perhoina toimivat mm. tuulenkalaa imitoivat perhot kuin myös pienet katkajäljitelmätkin. Välineiksi suositamme 8-9 ft vapaa luokissa #7-8 sekä kelaa, jossa hyvä vedeltä suojattu levyjarru (merivesi / ruoste ). Siimana toimivat WF tai ampumapääsiimat kelistä ja paikasta riippuen kärkiuppoavina, intermediatena, hoverina tai jopa kelluvana. Varusteina kahluuhousut, -kengät, -takki ja riittävästi alusvaatetusta. Lämmintä, tuulen- ja sateenpitävää päälle unohtamatta pipoa ja kynsikkäitä.


Lähetä yhteystietosi (email tai puh), niin otamme pian yhteyttä!